Wethouder Borsboom opent hondenrenveld in de Strijp

Honden in het gras

Op 25 oktober opende wethouder Borsboom, samen met een groep hondenbezitters en hun trouwe viervoeters het hondenrenveld in de Strijp aan de Schaapweg. 

De afgelopen weken werden er hekken geplaatst aan de uiteinden van het al bestaande losloopgebied, zodat honden niet meer de straat op kunnen. Dat geeft een veilig gevoel bij de hondenbezitters. De initiatiefnemers zien er op toe dat gebruikers zich aan de regels houden die door hen zijn opgesteld voor het gebied en houden in de gaten dat de hondenpoep wordt opgeruimd. De verwachting is dat hondenbezitters veel plezier zullen hebben van het renveld en dat het de sociale contacten in de wijk, vooral onder de hondenbezitters, stimuleert.

Honden en hun baasjes zijn erg blij met het renveld, maar er waren ook andere geluiden. Het bleek dat niet iedereen in de omgeving van het veldje goed was meegenomen in het proces. Een leerpunt is daarom dat initiatiefnemers meer hulp en begeleiding van de gemeente kunnen gebruiken om het proces goed te doorlopen.

Deel op Social Media