Tips

Gemeente Rijswijk biedt vrijwilligers een aantal voordelen, zoals kortingen met de vrijwilligerspas. Deze kun je voor jouw groep vrijwilligers aanvragen bij het vrijwilligerscentrum van Welzijn Rijswijk. Ook als je geen officiële vereniging of stichting bent. Je kunt daarnaast deelnemen aan de vrijwilligersdag in december.

Stappenplan

Goed idee? Bekijk in het stappenplan waar je allemaal aan moet denken. 

Groene cursussen en workshops

In en om Rijswijk bieden verschillende organisaties groene cursussen en workshops aan. Voor inspiratie, kennis en om mensen te leren kennen. 

De Groene Motor

De Groene Motor organiseert workshops en cursussen in Zuid-Holland voor vrijwilligers in erfgoed en groen. Voorbeelden zijn ‘snoeien van fruitbomen’, ‘training vrijwillige groepscoördinatoren’ en een cursus ‘hoe start ik een buurtmoestuin’?

Velt

De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren is actief in Den Haag en omgeving. Velt geeft o.a. cursussen voeding, moes- en siertuinen. Velt geeft ook boeken uit, zoals het handboek ecologisch tuinieren, deze zijn voor Velt leden tegen ledenprijs te koop.

Eetbaar Park Den Haag

Het permacultuurcentrum in Eetbaar Park organiseert cursussen en workshops over permacultuur, zoals enten en vermeerderen van fruit, composteren en natuurlijk bijen houden.

IVN

IVN Den Haag en IVN Delft geven cursussen natuurouders of tuinreservaten.

Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligers Academie heeft een vast aanbod aan workshops en cursussen, maar het is ook mogelijk om ze in te schakelen voor het aanbieden van een cursus die voor meerdere vrijwilligers interessant is.

Veelgestelde vragen

Deel op Social Media